En byggares funderingar...

Mina tankar, idéer och åsikter när jag som VD för ett byggföretag försöker driva företaget framåt på ett sunt sätt i en föränderlig och ofta svårförstådd omvärld.

 

Rosenbad 

2 juni 2015, Jens Hoffmann

Vi har i vårt samhälle många unga som kommer från tuffa förhållanden där möjligheterna till trygg uppväxt och bra skolgång saknas. För några av dem slutar det med en bana i kriminalitetens tecken. Vi har på Dipart engagerat oss och ger några av dessa ungdomar möjligheten att börja hos oss. Med ett litet extra engagemang så går det ofta bra och vi på Dipart får en värdefull medarbetare som arbetar som alla andra, betalar skatt och är en del av oss och samhället.

 

 

Men att lyckas med det här är inte så lätt och vinsten om man kan få fler att bli integrerade samhällsmedborgare istället för att välja brottets bana är enorm. Därför bjöd justitieminister Morgan Johansson in oss på Dipart och ytterligare ett företag samt diverse berörda experter till Runda Bordetsamtal. Hur gör Ni som lyckas? Berätta…

 

Justitieminister Morgan Johansson öppnade samtalen med att ge en bakgrund kring problematiken och därefter hälsade han oss välkomna. Att han verkligen brann för att få fler unga ur brottets bana och in på arbetsmarknaden rådde det inget tvivel kring.

 

 

 

Och efter Runda Bordet samtalet så blev det lite diskussioner med fika och vi fick möjlighet att prata mer med Morgan och Nils. 
Nils kände väl till oss och hur vi jobbar. Han frågade om han fick skriva en krönika i Monthly vilket Redaktören direkt nappade på. Hoppas det blir av… Det var en häftig eftermiddag och två lite omtumlade dipartianer som knallade hem från Rosenbad.

 

Efter Justitieministern blev det Skanskas koncernchef Johan Karlströms tur att prata. Han berättade om två stora projekt som Skanska driver där de integrerar ungdomar med kriminellt förflutet och att det i många fall leder till anställningar. "Ställ krav i upphandlingarna, låt sociala aspekter och inte bara pris råda" var fritt översatt Johans budskap.

Johan berättade inlevelsefullt och ur hjärtat och blev riktigt berörd när han berättade om hur livet för många unga formligen fick en nystart genom de här projekten.

Det är mäktigt att träffa en VD för 60 000 människor och med en verksamhet över hela världen. Det är lite av en aura runt en sådan person och vi från redaktionen kan intyga att vi blev imponerade både av hans person men också hans så tydliga ambitioner att göra gott för samhället. Det finns säkert hårda nypor hos Johan när så krävs men också med all säkerhet ett stort hjärta.

 

Generaldirektören för Kriminalvården, Nils Öberg pratade om vikten av att skapa kontakter mellan ungdomar med brottsligt förflutet och arbetslivet.

 

Jens och Mats från oss på Dipart deltog i disskutionerna och Nils Öberg sa efteråt att "Ni har precis förstått vad det handlar om. De här killarna vill inte bli särbehandlade, de vill bara vara en del i företaget, som alla andra".

Direktlänk | Etiketter: Socialt ansvar, Arbetsmarknaden, Samhälle, Socialt ansvar | Lämna en kommentar

Byggbranschen - framtidens bransch för unga

15 april 2015, Jens Hoffmann

Regeringen överträffar de redan högt ställda målen gällande produktion av nya bostäder som Alliansen satte upp. Samtidigt ska slussen renoveras och många andra större infrastrukturprojekt sjösätts. För att inte tala om miljonprogrammets renoveringsbehov! Bara en fråga kvarstår obesvarad. Vilka ska driva och utföra alla dessa jobb?

Vi på Dipart Entreprenad är ett typiskt ROT-företag. Vi arbetar med renovering av infrastrukturprojekt såsom broar, tunnlar, kajer, P-hus, balkonger och fasader.Vår orderingång är god, precis som den är för våra konkurrenter. Resurser i form av kompetens, maskiner och väl beprövade kvalitetssystem finns likaså.

Det vi saknar är fler projektledare, platschefer, arbetsledare, betongare, kalkylatorer, inköpare, ja i stort sett har vi luckor på alla olika nivåer i vår organisation. 
Våra nyckelmedarbetare blir uppringda näst intill varje vecka av olika headhunters och även direkt av ledningarna för våra konkurrenter. I ärlighetens namn ligger vi själva inte heller på latsidan.

En återkommande viktig punkt på dagordningen för vår styrelses strategidygn är hur vi behåller vårt humankapital (våra anställda). Hur lockar vi till oss fler duktiga medarbetare och fler unga som vi kan utbilda och forma till framtidens nyckelmedarbetare? Striden mellan byggbranschens aktörer är idag gällande personalen.

Att som ung välja byggbranschen är en riktig vinstlott. Att som utexaminerad byggnadsingenjör börja hos ett seriöst byggföretag innebär enorma karriärsmöjligheter. Man får snabbt mycket ansvar, får sin grupp eller sitt bygge ofta inom ett år eller två. Luckorna i företagens organisationer innebär att den som vill utvecklas ofta tidigt får stort ansvar och medföljande ersättning.

Kampen om framtidens medarbetare har också gett den effekten att vi företagare i byggbranschen tagit viktiga steg mot att öppna upp för kvinnor och människor från andra länder. Vi på Dipart har nu medarbetare med inte mindre än 20 olika nationaliteter. Ingen ser något konstigt i det och vi är inget undantag. Jag tror att vår bransch idag är i framkant när det gäller att aktivt jobba för att få in mångfald och att skapa arbetsplatser som är lämpliga för bägge könen. Vi har en bit kvar men framstegen går fort nu, för vi både vill och tvingas till det.

Behovet av att de unga, och de som är nyanlända till vårt land, väljer vår bransch har aldrig varit större och möjligheterna för de som hoppar på tåget kan inte annat än ses som exceptionella.

Så jag vill uppmana varje ung person som står i valet och kvalet när det gäller att välja karriärväg att överväga byggbranschen, det är en framtidens väg!

Direktlänk | Etiketter: Arbetsmarknaden, Samhälle | Lämna en kommentar

Jag var vid två tillfällen ute och hälsade på vårt brobygge i Hägersten

29 januari 2015, Jens Hoffmann

För tjugo år sedan monterade vi enbart balkongräcken, nu bygger vi broar! Kul att det sker lite utveckling!

Och istället för att jag beskriver projektet i ord så intervjuade jag först vår projektledare Martin Olsson och någon månad senare Adolf Karlsén som tog över projektet efter Martin.

 

 

 Martin fick sedan ta över produktionen av en annan bro och då tog Adolf över det här projektet. Så jag åkte ut och träffade även Adolf. Det blev också en spännande intervju. Och man kan inte låta bli att fängslas av det här med att bygga landmärken.

 

Direktlänk | Etiketter: Dipart | Lämna en kommentar

Jag träffade Niaz ute på ett lite ovanligt projekt..

7 november 2014, Jens Hoffmann

Vårt ramavtal med Trafikkontoret ger oss en hel mängd häftiga uppdrag. På ett av dem, vår renovering av Stallbron, träffade jag Niaz och fick en liten pratstund. Det vi gör är att omisolera Stallbron som går mellan Gamla Stan och Riksdagen.

 

Det är häftigt att träffa Niaz, man riktigt känner hans glöd och engagemang!

 

När jag var ute på det här bygget och träffade Niaz, Niklas, Tapio, Lasse och Åke och såg vad vi håller på med blev jag faktiskt lite sentimental. Minns så väl hur vi började för en sisådär 22 år sedan. Thomas och jag, iklädda det våra garderober kunde avvara, ute på någon slarvigt monterad ställning någonstans i Sverige monterandes balkongräcken åt någon lokal putsfirma. Åren har gått och nu renoverar vi en av Sveriges mest kända broar, framför Riksdagen och de på Dipart som gör jobbet är numera fullblodsproffs. Vi har onekligen kommit en bit på vägen.... 

Jag talade om osund konkurrens

28 november 2014, Jens Hoffmann

I snart 11 års tid har jag med jämna mellanrum varit med i seminarier, debatter, Almedalen och i olika styrelser för att kunna påverka hur vår bransch ska vara och upplevas. Temat är kriminell verksamhet i byggbranschen kort och gott. Den 20 november var jag med i ett seminarium anordnat av Skattemyndigheten. Du får gärna lyssna på vad jag har att säga, bara trycka på länken och jag börjar prata vid 010830 dvs en timme och dryga åtta minuter in i sändningen som visades i tv2 dagen efter.

 

Direktlänk | Etiketter: Svartjobb | Lämna en kommentar

Vi har ett stort betongjobb som går på natten

7 augusti 2013, Jens Hoffmann

Vårt affärsområde Betong driver just nu en stor renovering av en tunnelbanestation. Men innan våra betongkillar och tjejer går igång så gör Jonnys grabbar på vårt affärsområde Bygg en jätteinsats. De bygger ett plank som är 280 meter långt och som med millimeterprecision monteras upp på natten mellan betongen och spåret där tåget går.... Orsaken till att planket ska upp är att det ska skydda tåget och resenärerna från allt det vatten och betongspill som blir när vi sedan ska börja vattenbila.

 

Den här filmen är tagen nere på perrongen..... håll till godo...

 

 

 

 

 

Direktlänk | Etiketter: Dipart, Generellt | Lämna en kommentar

Att vara tjej i byggbranschen

20 juni 2013. Jens Hoffmann

Jag träffade Ida ute på ett av våra byggen och fick en liten pratstund. Det känns som att hon är i goda händer... Hon jobbar tillsammans med Grzegorz och Witali, två av våra riktigt rutinerade och duktiga betongare. Och jag tycker att man känner när man ser filmen att hon är uppskattad. Och tänk vilken bra sommarpraktik för en student från KTH, riktig byggpraktik! Tyvärr blewv slutet lite avhugget, minnet i mobilen var fullt!

 

Direktlänk | Etiketter: Dipart, Generellt | Lämna en kommentar

Betalas skatt för utländsk arbetskraft?

20 maj 2013. Jens Hoffmann

En ny stor rapport gällande hur skatter betalas av företag med utländsk arbetskraft verksam i Sverige är publicerad och i samband med det så intervjuade Rapport mig.  Alltid lika spännande att se hur de 30 minuter som en intervju alltid tar klipps ner till några små fragment. Inslaget om byggbranschen är en minut in i sändningen och håller på i två minuter lite drygt.... Håll till godo...

Direktlänk | Etiketter: Arbetsmarknaden | Lämna en kommentar

Vi har ramavtal gällande byggservice med Swedavia

16 maj 2013. Jens Hoffmann

Surfarn är projektledare ute på Dipart Norr när det gäller vårt byggserviceavtal med Swedavia. Vi har alltid haft att göra ute på Arlanda men nu har vi bestämt oss för att göra ett ryck och se till att vi får ännu mer jobb på flygplatsen. Känns lite extra kul då killarna som jobbar där stormtrivs. Både Käck och Rolle har tydligt sagt att de gärna vill vara kvar och flera av de andra killarna på Dipart Norr håller med. Så nu storsatsar vi! Lyssna gärna på intervjun med Surfarn....

 

Direktlänk | Etiketter: Dipart, Generellt | Lämna en kommentar

Ville någon sända ett budskap??...

19 februari 2013, Jens Hoffmann

Vi har en process rullande som syftar till att säkerställa rätt lön och arbetsmiljö för killarna i vår vattenbilningsavdelning. Givetvis är det många faktorer att ta hänsyn till. Efter vårt förra möte så gick vi en sväng på bygget och efter det tänkte jag mig en intervju med Niklas, medlem i vår MB-grupp samt Mats vår personalchef som båda är med i arbetet. Det kändes som att någon ville skicka med oss ett budskap..

 

 

 

Jag tyckte faktiskt att det blev lite komiskt....

Direktlänk | Etiketter: Dipart, Generellt | Lämna en kommentar