dipart_svarttext_utskuren

Jag var i riksdagen och gav min bild av verkligheten

Riksdagen har med jämna mellanrum olika hearings. Meningen är att representanter från en bransch eller ett intresseområde ska komma och ge sin bild av verkligheten. Tanken är givetvis att våra folkvalda bättre ska förstå hur det i praktiken fungerar. Den här gången var det min tur att i egenskap av företagare i byggbranschen berätta om min vardag.

Det är alltid en uppladdning inför ett sådant här uppträdande och alltid lika skönt när det är klart. Om mitt engagemang gör någon skillnad? Ja vem vet.

Efter mig kom bland annat en professor i arbetsrätt från Norge och höll ett framförande. Han berättade att de tidigt sagt i Norge att social dumping inte är acceptabelt och att de infört minimilöner, kontroller ute på byggena och framförallt, infört att den byggare som är överst i entreprenörsledet är ansvariga för samtliga som är under. D.v.s. har Dipart ett stort bygge i Norge och en rivningsfirma anlitad av oss i sin tur tar in tveksam arbetskraft är det vårt ansvar... Kan det vara något för Sverige?

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln