dipart_svarttext_utskuren

Byggbranschen - framtidens bransch för unga

Regeringen överträffar de redan högt ställda målen gällande produktion av nya bostäder som Alliansen satte upp. Samtidigt ska slussen renoveras och många andra större infrastrukturprojekt sjösätts. För att inte tala om miljonprogrammets renoveringsbehov! Bara en fråga kvarstår obesvarad. Vilka ska driva och utföra alla dessa jobb?

Du kan ändra denna eVi på Dipart Entreprenad är ett typiskt ROT-företag. Vi arbetar med renovering av infrastrukturprojekt såsom broar, tunnlar, kajer, P-hus, balkonger och fasader.Vår orderingång är god, precis som den är för våra konkurrenter. Resurser i form av kompetens, maskiner och väl beprövade kvalitetssystem finns likaså.

Det vi saknar är fler projektledare, platschefer, arbetsledare, betongare, kalkylatorer, inköpare, ja i stort sett har vi luckor på alla olika nivåer i vår organisation. 
Våra nyckelmedarbetare blir uppringda näst intill varje vecka av olika headhunters och även direkt av ledningarna för våra konkurrenter. I ärlighetens namn ligger vi själva inte heller på latsidan.

En återkommande viktig punkt på dagordningen för vår styrelses strategidygn är hur vi behåller vårt humankapital (våra anställda). Hur lockar vi till oss fler duktiga medarbetare och fler unga som vi kan utbilda och forma till framtidens nyckelmedarbetare? Striden mellan byggbranschens aktörer är idag gällande personalen.

Att som ung välja byggbranschen är en riktig vinstlott. Att som utexaminerad byggnadsingenjör börja hos ett seriöst byggföretag innebär enorma karriärsmöjligheter. Man får snabbt mycket ansvar, får sin grupp eller sitt bygge ofta inom ett år eller två. Luckorna i företagens organisationer innebär att den som vill utvecklas ofta tidigt får stort ansvar och medföljande ersättning.

Kampen om framtidens medarbetare har också gett den effekten att vi företagare i byggbranschen tagit viktiga steg mot att öppna upp för kvinnor och människor från andra länder. Vi på Dipart har nu medarbetare med inte mindre än 20 olika nationaliteter. Ingen ser något konstigt i det och vi är inget undantag. Jag tror att vår bransch idag är i framkant när det gäller att aktivt jobba för att få in mångfald och att skapa arbetsplatser som är lämpliga för bägge könen. Vi har en bit kvar men framstegen går fort nu, för vi både vill och tvingas till det.

Behovet av att de unga, och de som är nyanlända till vårt land, väljer vår bransch har aldrig varit större och möjligheterna för de som hoppar på tåget kan inte annat än ses som exceptionella.

Så jag vill uppmana varje ung person som står i valet och kvalet när det gäller att välja karriärväg att överväga byggbranschen, det är en framtidens väg!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln