dipart_svarttext_utskuren

Ett av våra många broprojekt, Rinkebystråket, har blivit en av finalisterna till priset Årets Stockholmsbyggnad

Årets Stockholmsbyggnad är ett pris och en årlig tävling. Stockholmarna röstar fram sin favorit bland byggnader, parker, infrastrukturanläggningar och annat som färdigställts under 2016.

Bild: Kasper Dudzik Bild: Kasper Dudzik


 

Med följande motivering har vår bro över Rinkebystråket blivit en av finalisterna;

”Ingenjörskonst möter arkitektur med mänsklig utgångspunkt. Bron ger trafiksepareringen ett nytt ansikte och därmed också nya möjligheter. Den är anpassad efter de boendes behov med sin mötesplats på mitten. Den stärker områdets identitet med ett skulpturalt uttryck. Enkelt, tydligt och fantasifullt.”
 

Rinkebystråket är en omvandling av en nedsänkt, trafikseparerad bilgata till gångstråk med butiker och verk-samheter. Det ställer nya krav på broar över gatan. De ska vara en plats och inte bara en passage och dessutom samverka med gångstråket. Den nya bron är en lätt stålbro, som en vacker, exotisk insekt, med tunn brobana, genomsiktligt räcke och uppbruten, perforerad undersida belyst inifrån. Skalet är mässingsfärgat. Bron har tre spann med en sammanlagd längd av 32 meter. Bredden är större på brons mitt och inbjuder till att stanna till där.

Gå gärna in och rösta på vårt brobygge och hjälp oss att vinna utmärkelsen!

http://vaxer.stockholm.se/…/aret…/1-bro-over-rinkebystraket/

Tävlingen pågår 18 april–23 maj 2017

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln