dipart_svarttext_utskuren

Vi är inne i en riktigt bra period just nu. 

Orderingången är extremt bra och
det engagemang jag möter varje dag gör mig glad. Jag tror hösten blir grym! Många företag har perioder på året som är lite tyngre, och perioder som är lättare och där det flyter.
Vi på Dipart har som så många andra byggföretag svårt att få mycket att göra och tjäna pengar på vintern. I år var tyvärr inget undantag. Men nu har det verkligen vänt för oss.

I juni tjänade vi pengar och likaså i juli och augusti. Extra roligt är att semestermånaderna blev en lönsam period för oss, inte alls självklart och desto roligare.

Ser vi framåt så är orderingången av allra största vikt. Inget händer ju om vi inte genomför affärer. Den senaste tiden har varit otrolig för affärsområdet Betong som verkligen har flyt med säljarbetet. Vårt ramavtal med Exploateringskontoret har genererat flera stora avrop, ett stort parkeringsgarage har räknats hem och beställningar kommer nästan dagligen i våra andra avtal. Det är fullt året ut, minst.

Affärsområdet Hus har fått ett flertal stora beställningar och till och med Thomas, som ställer höga krav på sig själv och övriga, är nöjd. Det är extra roligt att upptäcka att de nya tjänstemännen gör affärer så fort chansen ges. Det är lite av affärsområdets signum, den att alla tjänstemän gör affärer.

Och kanske roligast av allt är att Bygg verkligen fått upp farten. Det nya avtalet med Folksam genererar nu ordentligt med jobb och man formligen möts av positiv energi när man kommer bort till Bygg. Vårt affärsområde Bygg kommer göra stora framsteg i år, tro mig. Ett av flera viktiga skäl till det är de två produktionsledarna som verkligen redan visat oss att de var kloka internrekryteringar.

Jag upplever att vi nu har en väl fungerande organisation. Samtliga som börjat hos oss under det senaste året fungerar bra i sina roller. Nu har den kraftiga orderingången, som inte ser ut att ha något slut, gjort att vi behöver ytterligare resurser. Därmed ökar trycket på vår HR-avdelning som ska förse alla avdelningar med kompetent personal. Det blir en utmaning, som vi kommer att lösa, som alla andra.

Vi ska också fortsätta med att arrangera olika aktiviteter och uppmuntra engagemang som gör att vi har det ännu bättre tillsammans som grupp och kollegor. Att vi alla trivs, utvecklas och har roligt är en av nycklarna till vår framgång.  

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln