dipart_svarttext_utskuren

#Metoo upproret, samt det sätt som många ser på arbetskraftsinvandring, gör att jag vill skriva till dig om hur jag tänker kring dessa värdegrundsfrågor.
Sexuella trakasserier har visat sig förekomma i stor omfattning i många branscher.
Det vi kan göra är att säkerställa att vi på Dipart behandlar varandra schysst!

I vår värdegrund står det ”Vi är ärliga och visar varandra respekt”. Vi ska fortsätta med att prata omoch till andra med respekt, vare sig de är närvarande i rummet eller inte. Och självklart ska vi behandla alla arbetskamrater lika oavsett om vi kommer från Sverige eller kanske Syrien, är man eller kvinna, tror på en viss gud eller ingen alls, har mörk eller gul hudfärg eller vad det nu kan vara. Visar vi varandra respekt så behöver vi inte fundera så mycket, det blir rätt även ur omgivningens perspektiv.

Vi på Dipart accepterar ingen form av trakasserier. Varför? Jo den person som trakasserar någon visar inte vederbörande respekt, är inte lojal och hjälper oss definitivt inte till att komma framåt. Vi är så många, drygt 130 personer och vi alla kan inte alltid tänka och göra saker rätt, vi får hjälpas åt. Säg ifrån om någon i din närhet använder ord som är gränsande till att kunna såra. Det känns bra efteråt och kanske är den personen du säger till, den som efteråt uppskattar ditt mod mest.

Jag önskar, och kämpar för, att alla på Dipart ska kunna åka till jobbet och veta helt säkert att idag kommer jag bara få ärligt menade och schyssta kommentarer utifrån det jag presterar och hur jag agerar som person.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln