dipart_svarttext_utskuren

Vision.nu

Vi arbetar med Vision.nu för att hemlösa ska få glasögon.

I vårt samhälle finns många hemlösa som av flera skäl inte klarar av processen med att få nya glasögon. Vision.nu är en förening som ute på härbärgena utför synundersökningar och provar ut glasögon. Allt sker direkt på plats och är helt kostnadsfritt. Vi har sedan 2002 varit huvudsponsor finansiellt men främst har vi bidragit genom att aktivt alltid vara med ute och jobba som assistenter!  Vårt arbete med Vision.nu har nu bidragit till att över 6000 par glasögon fått nya ägare.

Det är mycket med det praktiska, utrustningen är tung och skrymmande och arbetet med att plocka fram glasögon är tidsödande. Vårt arbete har gjort skillnad. Det här är ett arbete som många på Dipart har deltagit i och som kommit att sammansvetsa oss som ett team. Dessutom har vi kunnat hjälpa våra optiker att hjälpa så många människor.

Vi samlar in begagnade glasögon och förbereder oss inför en arbetsdag
Det är en del arbete innan vi kan åka ut till härbärgena och möta de hemlösa. Först och främst måste vi samla ihop en "bank" av glasögon som täcker de flestas behov av synfel, och det kräver en hel del insamlade glasögon. När vi har fått in en tillräcklig stor mängd glasögon träffas vi för en "arbetsdag".

Witali och Mario plockar fram glasögon som donerats.
Mario och Mattias mäter styrka på glasen och märker upp påsar
Alla glasögon måste tvättas innan de kan mätas, märkas och paketeras
De märkta glasögonen försluts i påsar för att sedan paketeras. Nu är det klart för en dag på fältet!

Skänk oss dina gamla glasögon
Har ni ett par glasögon som ligger i en byrålåda och som inte längre används? Skänk dem till oss så tar vi med dem och ser till att de kommer till användning igen.

Adressen är:
"Glasögon"
Dipart Entreprenad
Vikdalsvägen 50
131 52 Nacka Strand

Witali och Grzegorz hjälper till med praktiska uppgifter under en dag ute. Här är det en polsk kille som precis fått hjälp med att prova ut ett par glasögon.

Varför vill Dipart hjälpa Vision.nu?
Det finns mycket vi kan göra för att hjälpa människor som befinner sig i en svår levnadssituation. Vision.nu känns rätt på grund av det stora engagemang initiativtagarna har för de hemlösa. Med hjälp av deras kompetens och nätverk görs det underverk för de personer som exempelvis inte kan läsa en tidning, följa med på TV eller läsa en informationsbroschyr. Information och kunskap är ett viktigt steg mot en förbättring av livskvalitén. Vad är förutsättningarna för ett värdigt liv om det mest elementära inte finns på plats såsom mat, hygien, hälsan och givetvis en fungerande syn?


”Vår värld är den vi ser genom våra egna glasögon!"
Vi kan alla bidra, det är inget snack om det - vi måste bara hitta "vårt" sätt som känns rätt och där vi kan göra en skillnad för de människor som behöver hjälp. Genom vårt samarbete får våra medarbetare chansen att aktivt vara med i hjälpen ute på härbärgena och det ger oss ett stort värde. Har man varit med en dag ute så har man för alltid på något sätt överbryggat den klyfta som kan finnas mellan en Svensson och en hemlös. Det här arbetet skapar broar.

Dipart Entreprenad AB - Huvudkontor 
Vikdalsvägen 50, 131 52 Nacka Strand

Lager - Länna
Slipstensvägen 17, 142 50 Skogås

Lager och etablering - Hornsgatan
Hornstulls Strand 15, 117 39 Stockholm