dipart_svarttext_utskuren
Jag har följt Eshaqs kamp genom den svenska byråkratin för att kunna börja ett liv här i Sverige. Jag är mållös. Jag vill berätta hur systemet får honom att pendla mellan perioder av hopp och den nu rådande förtvivlan. Nu när allt ordnat sig, riskerar han att utvisas.

Eshaq som idag är 19, kom till Sverige som 16 åring efter att ha vandrat från Afghanistan till Grekland. Det var en vandring som tog 35 dagar. Han gjorde resterande del av resan till Sverige med tåg.
Läs hela inlägget »

Under vårt årliga stormöte då hela företaget samlades för en konferens, hade vi två föreläsare, varav den ena var Sara Lund. 

Hon gav oss alla ett budskap och en uppmaning om att verkligen tänka till. Vilket samhälle vill vi vara en del av?

Läs hela inlägget »
Jag blev på ett seminarium nu i veckan återigen informerad om att många människor arbetar illegalt i Sverige och ofta under riktigt dåliga villkor. Jag blev på ett seminarium nu i veckan återigen informerad om att många människor arbetar illegalt i Sverige och ofta under riktigt dåliga villkor.

Vi ska ta vårt ansvar för att bidra till att den upplevs som schysst att jobba i, är hederlig och följer lagar och kollektivavtal.

Redan 2004 fick jag nog av all den oseriösa konkurrens som fanns i byggbranschen. Vi hade räknat på många stora balkongrenoverings-projekt och var alltid för dyra. Jag tog reda på vilka företag som fick jobben och kontrollerade dem. De hade ofta inga anställda, skatter och avgifter betalades inte och allt var under all
kritik. Det enda som de gjorde rätt var
själva jobbet och antagligen faktureringen.

Läs hela inlägget »
Sexuella trakasserier har visat sig förekomma i stor omfattning i många branscher.
Det vi kan göra är att säkerställa att vi på Dipart behandlar varandra schysst!

Läs hela inlägget »

Orderingången är extremt bra och
det engagemang jag möter varje dag gör mig glad. Jag tror hösten blir grym! Många företag har perioder på året som är lite tyngre, och perioder som är lättare och där det flyter.
Vi på Dipart har som så många andra byggföretag svårt att få mycket att göra och tjäna pengar på vintern. I år var tyvärr inget undantag. Men nu har det verkligen vänt för oss.

Läs hela inlägget »
Jens Hoffmann, Verkställande Direktör på Dipart Entreprenad AB

Mina tankar, idéer och åsikter när jag som VD för ett byggföretag försöker driva företaget framåt på ett sunt sätt i en föränderlig och ofta svårförstådd omvärld.

Jag är en östgöte som lever och arbetar i Stockholm. Efter utlandsstudier så började karriären på en reklambyrå i Linköping 1991. Det blev en mycket kort karriär.
Mitt yrkesval justerades lite och jag jobbade vidare som knalle med Sveriges samtliga marknader som arbetsplats. Efter att ha gett upp knallandet började jag montera balkongräcken med gode vännen Thomas Frankborn under namnet Dipart (två partners).
Idag 25 år senare jobbar jag kvar men sysselsättningen har förändrats något och vår Cheva med inbyggt sovloft är utbytt mot ett kontor.

Dipart Entreprenad AB - Huvudkontor
Vikdalsvägen 50, 131 52 Nacka Strand

Lager - Länna
Slipstensvägen 17, 142 50 Skogås

Lager och etablering - Hornstull
Hornstulls Strand 15, 117 39 Stockholm