KOMPLEXA PROJEKT

Vi får ibland förfrågningar på lite mer annorlunda jobb. Beställaren vill ha hjälp med ett lite mer komplext projekt. Vi gillar sådana jobb! För då får vi verkligen slå våra kloka huvuden ihop och tänka till hur vi ska lösa det. 

Här har vi samlat några av de lite mera komplexa projekten.

Vattentorn är häftiga att renovera

Det är så mycket att tänka på innan man påbörjar en renovering av ett vattentorn. Ställningen blir av förklarliga skäl väldigt hög och kan då lätt tas av vinden. Sedan så blir den ju enormt tung och den kan sjunka ner i backen av tyngden.
Själva betongrenoveringen är också en utmaning;  Hur vattenbilar man på 50 meters höjd? Hur får man upp all material och alla verktyg man behöver, på ett säkert sätt? Hur gör man rent inuti ett vattentorn utan att tumma på säkerheten? Hur vet man att alla som är med i arbetslaget klarar av arbetshöjden utan att få svindel?
Som ni förstår är det här utmanande och speciella projekt och vi anser att vi numera ligger i framkant när det gäller den här kompetensen.

Klicka på bilden för att få se den i större format.

Vi renoverar kajer

Att renovera kajer är utmanande då vi får förhålla oss till både det som händer på land och det som händer till sjöss. Lägg sedan till att arbetsplatserna ofta ligger på platser som är utsatta för hårt väder. Vi har kompletterat med en lite annorlunda kompetens som krävs för att göra anläggningsprojekt i vatten.

Klicka på bilden för att få se den i större format.

Vi har byggt en Mega Ditch i Stockholms största skatepark

När den byggdes år 2011/2012 i Högdalen så var den Europas största skatepark! Och det är lite häftigt att vi har byggt Ditchen som är den största attraktionen i parken. Om det är den största skateparken ännu idag låter vi vara osagt, men den är helt klart imponerande i sin storlek.

 

Anläggningen är ritad av världens främsta skateparksdesigner Stefan Hauser, och Ditchen som vi byggde är 125 meter lång, 5 meter hög och 12 meter bred.

Åk dit - den är enorm!

Klicka på bilden för att få se den i större format.

Vi renoverade anläggningen i Tantoberget

I Tantoberget har Stockholms Stad en anläggning för förvaring av sand och salt inför vinterns halkbekämpning. Som alla andra anläggningar byggda av betong och stål så behöver även anläggningen i Tantoberget underhållas. Vi renoverade de stora silosar som finns för sand och salt, samt bytte ut el- och mekanik-installationerna. 

Det här var ett utmanande jobb för alla inblandade då vare sig vi som entreprenör eller någon på beställarsidan hade tidigare jobbat i ett bergrum liknande Tantoberget.

Klicka på bilden för att få se den i större format.

  Max Rendahl, Affärsområdeschef

Kontakta oss

Huvudkontor - Nacka
Dipart Entreprenad AB

Vikdalsvägen 50

131 51 Nacka 

Etableringskontor

Hornstulls Strand 15

117 39 Stockholm

Lager - Länna 

Slipstensvägen 17

142 50 Skogås

Etableringskontor
Norra Stationsgatan 93/98

113 64 Stockholm

  • Linkedin - Grå Circle
  • Facebook - Grey Circle

Org.nr. 556544-3552